duminică, 20 mai 2012

Cand sa sunati specialistul care va ingrijeste?



In ultima luna de sarcina, intrebati specialistul care va ingrijeste cand şi pe cine sa sunati. Vi se poate solicita sa sunati la maternitatea spitalului (in special pe timp de noapte) sau direct pe moasa sau medicul dumneavoastra.
-  Daca este primul copil, trebuie sa sunati cand vi se rup membranele sau cand contractiile sunt intense – dureaza un minut intreg şi necesita concentrare totala si respiratie ritmica. In acest moment, contractiile pot surveni la intervale de 5 minute sau mai putin.
-  Daca ati mai avut unul sau mai multi copii, trebuie sa sunati cand vi se rup membranele sau cand aveti contractii regulate şi prezentati mai multe dintre semnele posibile sau preliminarii ale travaliului (de exemplu: contractii cu scaune moi, secretie mucoasa sanguinolenta, şi asa mai departe).
-  Daca suferiti de o afectiune care necesita observarea precoce a travaliului in spital, sunati in orice moment banuiti ca sunteti in travaliu.
-  Chiar in absenta unor semne autentice ale travaliului, puteti suna daca sunteti nelinistita, aveti intrebari, locuiti departe sau ati primit instructiuni specifice in acest sens de la specialistul care va ingrijeste.
         Cand sunati, sa fiti pregatita sa transmiteti informatiile despre inceperea travaliului :
-          Cate secunde dureaza contractiile
-          La interval de cate minute apar, interval masurat intre inceputul uneia şi inceputul urmatoarei (interval sau frecventa)
-          Cat de puternice par contractiile (intensitatea)
-          De cata vreme contractiile au aceste caracteristici
-          Starea membranelor – daca s-au rupt
-          Prezenta mucusului sanghinolent
-          Alte informatii sau prezenta de afectiuni care ar ajuta specialistul care va ingrijeste (sau un alt medic de garda) sa stie mai multe despre dumneavoastra şi sarcina dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu